Sunday 1 February 2009

Поредните лоши новини...

Всеки път щом отворя сайта на нетинфо.бг оставам малко или повече втрещена... защо трябва винаги негативните новини да преобладават... то не са убийства и произшествия, корупция и мошеничество, нелепа смърт и побоища, мизерия и оплаквания... Едва ли не излиза, че нищо хубаво не се случва. И всеки път виновните се изплъзват или с лека присъда, или с купчинка пари, или с мазни думи. И -ха- да има малко надежда, че нещата ще се оправят - тя бива заличена на момента с поредната доза негативизъм; или с поредния съкрушителен доклад на евро комисията. Какво стана след няколкото протеста? Миков още си е вкопчен в поста си като пиявица, други промени май не настъпиха, освен опитите да се рестартират блокове на АЕЦ, тъй да се каже нелегално... само дето хората не искаха това да става... Но както и да е, пак ще се усетим, че нещо е нередно след като е твърде късно... След дъжд качулка, това ни е житейският принцип очевидно.

Жалко само, че има толкова прекрасни хора, които непрестанно страдат от простотиите в нашата иначе много красива и природно надарена държава. Дано дойде моментът и за нашият 'Обама', който да промени ситуацията (или поне, който да дава добри обещания как ще промени всичко). Американците се оплакваха от осемте години страдание под управлението на Буш, ама ние колко години трябва да чакаме да ни огрее малко слънчице?

Уф, нещо се депресирах сега от тези писания. Искам само малко промяна; ей така причина и ние да сме супер щастливи; разбира се по-голямо щастие от това човек да е заобиколен от верни приятели, обичан и здрав няма, но и това щастие само до един момент може да поддържа духа над цялата лютеница...

Нека все пак си вярваме, че в един удобен момент всичко ще се оправи! А дотогава, we're halfway there, living on a prayer... :)

No comments: