Friday 27 March 2009

Прауд ту би ъ уомън? :)

Ето що е то 'жена' според поредното изследване (ето тук се подвизава оригиналната статия):

"Една четвърт от жените предпочитат да спечелят реалити шоуто "Следващият супермодел на Америка", отколкото Нобелова награда, показва проучване, проведено по поръчка на американската телевизия "Оксиджен".

И макар 75% от жените в изследването да твърдят, че биха си обръснали главата, за да спасят живота на непознат, всяка четвърта заявява, че би предпочела най-добрата й приятелка да е дебела цял живот, ако това означава, че тя самата ще е слаба, пише Ройтерс.

Що се отнася до вековната дилема дали да се омъжат за богат или за красавец, половината от жените на възраст между 18 и 24 години отсичат, че биха взели грозен мъж, но мултимилионер.

Изследването обаче показало още, че 88% от дамите между 18 и 34 години биха се отказали от мобилния си телефон, бижу или грим, за да запазят приятелство.

"Това проучване представлява интересна дисекция на днешната жена и как тя свързва собствения си образ с ценните за нея неща в живота," казва психотерапевтът д-р Джен Берман.

Както показват резултатите, днешната жена е сложна смесица от алтруизъм и материализъм, суета и несигурност, лоялност и егоцентризъм."

No comments: